När tågen går förbi                                av Malin Lindroth


En berättelse om kärlekslängtan, identitet, makt och könsroller.

“Jag menar…man vill ju ha någon. Det är inget med det. Det är helt normalt. 
Och ibland gör man grejer…sjuka grejer…
för att få nån.”


Johnny och hans kompisar har bestämt sig för att driva med Sussie P. Hela skolan vet om det – att det är ett skämt att någon som han skulle vilja ha ihop det med någon som hon. 
Men Sussie P fattar ingenting, och en dag går skämtet för långt. Johnnys tjej har sett alltihop, och nu tänker hon berätta vad som verkligen hände. 

När tågen går förbi är en monologföreställning. En berättelse som vill ställa komplexa frågor och varsamt belysa det vi inte gärna ser. Perspektivet är iakttagarens; inte offrets, inte förövarens. Vi erbjuder också uppföljning i form av samtal eller workshop. Med utgångspunkt i föreställningen arbetar vi med värderingsövningar och improvisationer för att fördjupa och diskutera de teman som tas upp. Vårt mål är att främja en uppriktig och nyanserad diskussion kring unga killars och tjejers syn på makt, identitet och sexualitet.

Regi: Anna Tarschys                 I rollen: Camilla Hansson 

Urpremiär 1/10
på Caféscenen 

Gästspel 1, 2, 6, 7, 8, 9, 15, 16, 19, 20/10 2004
Speltid ca 50 min 
Målgrupp Klass 9, Gymnasieelever, Vuxna 
Ett gästspel från Teater Spunk 

Spelplan                                     Biljetter

Camilla Hansson - skådespelare och teaterpedagog. 
Camilla har tidigare arbetat på bl a FolkTeatern i Göteborg. Hon gjorde där titelrollen i succéföreställningen “Timmarna med Rita” som spelades inte mindre än 200 gånger, varav hälften i klassrum. Hon spelade också en av huvud- rollerna i “Splitter”av Malin Lindroth.
Anna Tarschys
- regissör och producent
Anna har tidigare arbetat som regiassistent åt 
bl a Jasenko Selimovic på Göteborgs Stadsteater.

Malin Lindroth
- författare och dramatiker 
Hon har bl a skrivit romanen “Vaka natt”, som tilldelades Aftonbladets litteraturpris 1999. Malin har också skrivit dramatik bl a den kritikerrosade “Splitter” som spelats på FolkTeatern i Göteborg och “Marilyn i torkrummet” som köpts in av Riksteatern.